Sari la conținut

Centralizator Încasări Zilnice si Lunare in Excel cu Power Query. Tutorial in Romana

Folosirea Power Query pentru a centraliza încasările zilnice și lunare în Excel poate fi o sarcină dificilă pentru persoanele care nu sunt obișnuite cu acest software. În acest tutorial, vom explora cum putem centraliza încasările zilnice și lunare într-un singur document excel folosind Power Query.

În primul rând, vom necesita fișierele excel cu datele de încasare pe care dorim să le centralizăm. Acestea vor trebui să fie în același format și să includă aceleași coloane, astfel încât informațiile să poată fi corect asamblate și prelucrate.

După ce toate fișierele au fost pregătite, vom deschide Power Query. Aceasta se poate face fie prin accesarea Power Query din bara de meniu, fie prin selectarea „From File” din tabul „Data” dintr-un document excel.

Odată deschis Power Query, vom începe prin a adăuga toate fișierele excel cu datele de încasare. Acest lucru se poate face prin selectarea fișierelor în modul „Get Data” și apoi prin selectarea „Combine & Transform Data” și „From File” din tabul „Transform”.

După ce toate fișierele au fost adăugate, vom selecta „Edit” pentru a accesa etapele de transformare. Acestea vor fi utilizate pentru a corela datele de încasare și a elimina orice redundanțe.

Următorul pas este de a prelucra datele pentru a construi un raport de încasare centralizat. Acest lucru se poate face prin selecționarea „Group By”, „Summarize” și „Add Column” din tabul „Transform”. Acestea vor fi utilizate pentru a grupa datele după anumite categorii și pentru a adăuga coloane noi cu sume cumulate și rate.

După ce toate transformările au fost efectuate, vom selecta „Close & Load” pentru a importa datele în Excel. Acestea vor fi acum disponibile pentru a fi folosite în documentul excel pentru a crea un raport de încasare centralizat.

Folosirea Power Query pentru a centraliza încasările zilnice și lunare în Excel poate fi o sarcină dificilă, dar cu ajutorul acestui tutorial, acest lucru ar trebui să fie mai ușor de realizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.