Înainte de a citi acest articol, te invit sa faci cunoștință cu noul meu curs Digital Induction. In acest curs mi-am împărtășit toată experiența mea in creare site și tot ce tine de dezvoltarea afacerii in mediul online. Merita atenția pentru ca cu ajutorul acestui curs vei putea face un site, ca acesta sau poate chiar mai bun. Vei putea vinde produsul sau serviciul tau in mediul online. Vezi in linkul de mai jos ce vei învăța. Apropo, in curs arat pas cu pas cum sa-ti faci o adresa de mai personalizata (Lecția: 1.21) și sa o legi la contul de gmail, astfel încât sa poți primi și trimite mesaje mai ușor, chiar și pe dispozitive mobile. goldensite.ro/project/digital-induction

In acest articol, nu o sa vorbesc despre cum sa creezi un cont de mail, gen – yahoo sau gmail, dar despre un cont de mail personalizat gen orice@firmamea.ro. Sunt multe firme care folosesc ca adresa de e-mail de baza, yahoo sau gmail, ceia ce nu este deloc profesional, chiar dacă yahoo și gmail sunt firme mari. Când un potențial client vede adresa ta, ca este yahoo sau gmail deodată își pune niște semne de întrebare legat de activitatea ta. Asta nu înseamnă deloc ca nu vei avea clienți. Vei avea în continuare, însă zilnic pierzi un procent bun de clienți din cauza ca adresa de mail nu este personala. Daca nu duci dorul de clienți, atunci e bine, te descurci și cu o adresa simpla. Insa dacă simți lipsa de clienți, citește mai departe acest articol.

Creare cont de email. Sau cum sa creezi un cont de mail pe domeniul personal.

In primul rând trebuie sa înțelegem, de unde se ia un mail personalizat. Hai sa vedem mai întâi din ce este format o adresa de mail:

O adresă de e-mail are forma [utilizator]@[domeniu].[TLD], unde [domeniul] este adresa site-ului web care acordă serviciul de e-mail, iar [TLD] este extensia de localizare geografică a domeniului (din engleză de la Top Level Domain). Un exemplu: ionpopescu123@yahoo.com. Semnul tipografic @ se citește în română „a rond” (engl.: at) și înseamnă “la”. Sursa WiKi

In alte cuvinte ca sa cream o adresa de mail, avem nevoie de un domeniu, adică o adresa în internet de care sa ne putem lega.

Ce înseamnă un domeniu web?

În Internet, domeniile sunt colecții de host-uri. De exemplu, pentru host-ul ro.wikipedia.org, numele domeniului este wikipedia.org. Un nume de domeniu reprezintă un șir de caractere care corespunde unei adrese IP numerice aferente unei mașini de calcul (server) conectată permanent la Internet. Numele de domeniu este unic. Folosind numele de domeniu vizitatorii se pot conecta la interfața de utilizare a mașinii de calcul, respectiv web site-ul dvs, prin intermediul căreia pot avea acces la informațiile, fișierele sau orice alt tip de materiale pe care dvs le oferiți. Sursa WiKi

Eu o sa va explic și mai simplu – Str. Unirii 27 este un domeniu, o adresa, iar Str. Unirii 27 ap. 3 de exemplu, este o cutie postala deja, în cazul nostru o adresa de mail. Deci cum voi aveți sediu și la acel sediu aveți o cutie postala la fel e și cu domeniu și adresa postala electronica.

Care sunt pașii pentru creare cont de mail?

  1. Înregistrăm un domeniu
  2. Cumpărăm un cont de găzduire unde sa gazduim site-ul
  3. Cream adrese de email personalizate

1. Cum sa înregistrez un Domeniu Web?

Un domeniu web de obicei îl poti înregistra în momentul achiziționării unui cont de găzduire. Dar, dacă vrei sa înregistrezi un domeniu .ro e bine sa-l faci direct pe rotld.ro

RoTLD - Romanian Top Level Domain – Google Chrome (2)

Intra pe http://www.rotld.ro/ în bara laterala apasă butonul “Înregistrare Domeniu Nou” (1).

In fereastra deschisa, la punctul (2), introdu adresa domeniului pe care vrei sa-l înregistrezi. (3) introdu codul din imaginea alăturată și apasă butonul “Verifica disponibilitatea domeniilor”. Bineînțeles ca din prima sar putea sa primești mesajul ca acest domeniu este ocupat deja. Asta înseamnă ca trebuie sa cauți alt nume de domeniu care este liber.

2. Cum cumpăr un cont de găzduire?

Intra pe google.ro și in căsuță de căutare scrie cuvântul “găzduire”. Deschide primele 3 – 5 rezultate și suna-i pe rând. Vezi ce consultanta ai primit și fa o alegere potrivita. Ei te vor îndruma în continuare. La o chestie le poți cere și lor sa-ți seteze un cont de mail, nu cred ca vor fi împotrivă. Condiția ar fi sa le ceri din start acest lucru.

3. Creare cont de mail din CPanel.

CPanel este un panou de administrare de unde ții controlul asupra domeniului tău. Adaugi domenii, adrese de mail, creezi baze de date pentru site, încarci site-ul, etc. Deci un panou de administrare pentru gestionarea domeniului tău online.

Asa arata o parte din panoul de administrare a contului meu de găzduire.

panou de administrare cpanel

In următorul articol vom crea deja o adresa de e-mail din panoul de control. Pana atunci sper sa va înregistrați un domeniu și sa cumpărați un cont de găzduire.

Mai jos este un formular de abonare în caz ca vreți sa primiți pe mail articole noi de pe acest blog.

Daca informațiile din acest articol au fost utile pentru voi, apreciați acest articol. Mulțumesc :).

Aboneaza-te

Aboneaza-te

Fii la curent cu ultimele tehnologii din domeniul online

V-ați abonat CU SUCCES