Facebook este pe locul 2 ca cel mai popular website de pe Internet dupa Google. Acest fapt este si mai important cand iti amintesti ca persoanele care viziteaza Google in principal cauta un alt loc unde sa intre, in timp ce Facebook e un loc unde persoanele petrec in medie 20 de minute pe vizita.

Pe 29 Ianuarie, Facebook a publicat rezultatele pentru al patrulea sfert si pentru anul intreg din 2013. Raportul a evidentiat numeroase statistici interesante precum:

  • Utilizatorii activi zilnic in Decembrie 2013 au fost 757 milioane (in medie)
  • Utilizatorii activi in luna Decembrie 2013 au fost 1.23 miliarde
  • Utilizatorii activi zilnic au crescut cu 22% si utilizatorii activi lunar au crescut cu 16% pe parcursul anului

In ultimele 6 luni au fost multe raporturi despre cum Facebook si-ar putea pierde pana la 80% din utilizatori pana in 2017. Cifrele de mai sus, care au post publicate pentru beneficiul investitorilor, sugereaza ca povestile despre Facebook cum ca isi pierde popularitatea nu sunt altceva decat zvonuri si vorbe. Adevarul este ca Facebook ramane cel mai larg serviciu de social media de pe Internet cu o marja semnificativa.

Una din cele mai bune cai pentru a ajunge la acest imens flux de trafic este sa iti creezi o pagina de Facebook pentru site-ul tau. In acest tutorial, te voi indruma sa faci pasii necesari pentru a o crea…

Nota rapida:

Aceia dintre voi carora nu le place Facebook vor fi deranjati sa auda ca ai nevoie de un cont Facebook pentru a putea administra  o pagina Facebook. In plus, e frustrant ca aceste pagini sunt legate de contul personal si pentru asta e dificil sa iti dezactivezi contul de Facebook pe viitor. Daca gestionezi pagini, singura cale sa iti dezactivezi contul personal Facebook este sa creezi un al doilea cont si sa transferi toate paginile pe acel cont. Insa Facebook se incrunta la acest gest.

Cum creezi o pagina Facebook pentru Site-ul tau

Noile pagini Facebook pot fi create la adresa https://www.facebook.com/pages/create.php.

Sunt disponibile 6 optiuni care includ pagini pentru afacerile locale, braduri si produse, cauze si comunitati.

Optiunea “Brand or Product ” iti permite sa selectezi “Site” pentru scopul tau. Alte optiuni, precum “Cauze” iti permit sa controlezi daca grupul este disponibil pentru oricine sau daca este inchis. In plus, Termenii Paginii de Facebook trebuiesc acceptati inainte de a merge mai departe.

Pe urmatoarea pagina poti sa adaugi o descriere a paginii tale si sa definesti adresa URL a site-ului tau. E ceva comun pentru detinatorii de website sa afiseze adresa URL in descriere pentru a marii click-urile pe site-ul lor.

In plus, trebuie sa accepti un “disclaimer” precum ca esti autorizat si raprezentantul oficial al site-ului tau.

Apoi trebuie sa incarci un logo din calculator sau dintr-o adresa URL. Pe baza naturii site-ului sau bloggului tau, poti folosii logo site-ului tau sau o fotografie cu tine.

Mai departe este o optiune pentru a adauga noua ta pagina in sectiunea “favorite” de pe contul tau Facebook. Aceasta sectiune este afisata foarte vizibil in partea de sus pe bara din stanga a paginii principale de Facebook. Toate paginile tale sunt afisate sub aceasta sectiune, prin urmare, nu este esential sa adaugi pagina la “favorite.”

Asta este totul, dar dupa cum poti observa, pagina ta initiala arata putin goala.

Unul din principalele lucruri ce lipsesc la pagina ta initiala este o poza pentru “cover”. Incarcand o poza te va ajuta sa distingi mai bine pagina ta si sa convingi mai multa lume sa te urmareasca. Poti refolosii si poze care le-ai incarcat in precedent ca “cover photo.”

Asigura-te ca folosesti o poza larga. Daca te chinui pentru a gasii o imagine adecvata, iti recomand sa cauti o imagine care se potriveste pentru fundalul de desktop. In alternativa, poti angaja un designer pentru a crea ceva unic.

Dupa cum poti vedea, prin simplul fapt ca ai incarcat o poza pentru cover, pagina ta de Facebook arata mult mai bine.

In partea de sus a paginii tale vei vedea un meniu de navigare. El face legatura spre diferite setari si pagini de statistici. De asemenea iti permite sa te conectezi cu pagina ta, ceea ce iti da voie sa dai Like si sa publici comentarii in calitate de Pagina. (opusul este cu contul tau personal)

Zona setarilor generale iti permite sa modifici vizibilitatea paginii si sa adaugi restrictii. De asemenea poti sa stergi pagina din aceasta zona sau sa o unesti cu o pagina similara pe care o detii.

Pagina de info a paginii iti permite sa adaugi informatii despre site-ul tau precum data de infintare, adresa, numarul de telefon, adresa email si altele.

In mod automat, vei fi setat ca managerul paginii tale Facebook. Asta iti permite sa schimbi setarile paginii si sa actualizezi pagina dupa placul tau.

De asemenea, poti  adauga si alte persoane ca manger, creatori de continut, moderatori si agentii de publicitate. La “insight analysts” poti vedea statistica paginii tale.

Aceasta pagina iti permite sa vezi cresterea paginii Facebook. De asemenea, iti pune in evidenta cate persoane au vazut posturile tale noi si nivelul lor de interactiune. Odata cu cresterea paginii, vei fi nevoit sa acorzi mai multa atentia acestor statistici (desi nu este un argument ce il dezvolt prea mult in acest tutorial!).

Multi dintre voi vor crea multiple pagini Facebook. Pentru a trece de la una la alta, faceti click pe iconita de roata dintata din partea drepta de pe bara de sus a paginii si selectati pagina care doriti sa o administrati.

Pe final, dar in nici un caz mai putin important, trebuie sa publici noutati pe noua ta pagina. A publica ceva pe pagina functioneaza la fel precum a trimite un mesaj unui prieten. In plus este o caracteristica extra care iti permite sa programezi ora si data unei postari. Asta este esential pentru a programa postarile din viitor.

A crea o pagina Facebook este usor si iti ia numai cateva minute sa o completezi. Fiecare detinator de site ar trebuii sa isi creeze una si sa interactioneze cu cititorii, chiar si numai pentru a distribuii noutati sau anunturi legate despre noile articole.

Sper ca acest tutorial sa iti fie de folos. Daca da, te incurajez sa ne urmaresti pe Facebook ca sa fi actualizat cu ultimele articole aparute pe blog.

Sursa: http://www.elegantthemes.com/blog/tips-tricks/how-to-create-a-facebook-page-for-your-wordpress-website

Traducere: Ovidiu Gyerko

Aboneaza-te

Aboneaza-te

Fii la curent cu ultimele tehnologii din domeniul online

V-ați abonat CU SUCCES