In zilele noastre se poate face la orice preț, important sa nu fii păcalit și sa știi, care este prețul corect.

In acest articol o sa încerc sa-ti explic, cum sa faci un site si care sunt costurile. In primul rand trebuie de înțeles care sunt metodele de creare site și in dependenta de acestea, sa vedem cat costa fiecare metoda:

4 Metode – Cum Sa Faci Un Site

Metoda 1: Creare Site Pe Platforme CMS Gratuit

Este metoda care iți permite sa faci site-ul fără cunoștințe de programare. Dar la început sar putea sa-ti fie greu sa înțelegi ce si cum, dar cu putina insistenta si cu multe articole despre prlatforma respectiva reusesti. Asta a fost calea mea pe care eu am ales-o. Sunt multe platforma CMS: gen wordpress, joomla, drupal, si multe altele pe care nu o sa le enumar pentru ca nu sunt atat de populare, si nu are rost sa le mai analizam. Dar daca esti un pasionat si un perfectionist, le poti studia si pe restul.

In cateva cuvinte ce inseamna aceste platforme si cum se utilizeaza. Aceste platforme reprezinta un site gata facut cu panou de administrare si cateva functionalitati de baza, pe care o instalezi pe site-ul tau. SI ai deja site-ul instalat in cateva minute. Dupa asta poti modifica aspectul site-ului si sa adaugi functional suplimentar. Aceasta platforma are panou de administrare care este usor de utilizat.

Avantaje:

 • Platformele CSM sunt gratuite
 • Usor de instalat
 • Timp scurt pentru realizare site
 • Usor de adaptat nevoilor tale
 • Usor de modificat

Dezavantaje:

 • Limitat la functionalitati
 • Theme personalizate dar limitate
 • Vulnerabile din punct de vedere al securitatii

 

Curs Creare Site – 56 Lecții Video

 

Metoda 2: Creare Site Cu Constructori Online

Iarăși o varianta destul de interesanta și din ce in ce mai populara in zilele noastre. Cu aceasta metoda este si mai simplu sati creezi un site, nu trebuie sa instalezi nimic. Ai creat un cont si deja poti crea paginile tale. Paginile se creaza peprincipul adaugarii de blocuri. Poti adauga blocuri cu text, imagini, video, formular de contact, butoate etc. Unele dintre cele mai populare platforme de acest gen sunt wix.com, weebly, web.com, ehost.com. Insa din ce am vazut eu cea mai pupolara este wix.com, baga si reclama la maxim in adwords, ceia ce inseamna ca lumea chiar folosest aceasta metoda. Constructorul e pe baza de abonament si trebuie sa platesti lunar sau anual o suma de bani. Este buna metoda, daca vrei rapid un site si stii ca o sa-ti aduca profit imediat.

Avantaje: 

 • Usor de creat un site
 • Usor de creat un Landing Page
 • Timp scurt de realizare
 • Multe aspecte
 • Functional bogat
 • Suport

Dezavantaje:

 • Pret mare in timp
 • Nu merge pentru un site complex

Metoda 3: Creare Site cu Firma Specializata

Se pare ca ar fi cea mai simpla metoda, ai dat banul si site-ul este gata. Dar din ce aud eu de la prieteni, se lasa cu probleme. Nu se respecta timpul de predare, rezultatul este putin satisfăcător. Si aici la aceasta metoda ar trebui sa fii cel mai atent. Pentru ca chiar daca ti se pare ca angajezi o firma specializata in asta , s-ar putea sa-ti creeze site-ul pe o platforma CMS gratuita. Si nu este nimic rau in asta. Problema este, cati bani cer pe asta. Ca daca iti creaza site-ul pe o platforma gratuita si iti cere pentru asta peste 1000 de euro, atunci ceva nu e in regula. Bine… nu se pune cazul in care tu vrei un site pe o platforma, dar vrei si ceva customizat. Aceasta metoda merge cand ai buget suficient pentru creare site.

Avantaje:

 • Customizabil
 • Functional marit
 • Suport

Dezavantaje:

 • Cost mare
 • Durata mare de realizare
 • Dependenta de suport

Metoda 4: Angajare Specialist In Programare Web

Probabil cea mai buna metoda pentru realizarea unui site, este când ai un specialist lângă tine. Problema este ca aici nu trebuie sa te rezumi la un singur specialist. Iti trebuie un programator web, un designer web un analitic și unul care se ocupa de optimizare și promovare :). Insa asta este cred-ca ultima metoda la care trebuie sa ajungi. Sau mai bine zis când costurile de la agenția specializata (metoda 3) depășesc salariile unui angajat. Mai bine angajezi pe cineva și va lucra, decât, la proiectul tau și îl poți solicita la orice ora.

Avantaje:

 • Suport instant
 • Orice functii ai nevoie
 • Actualizare site premanenta
 • Securitate marita a site-ului

Dezavantaje:

 • Probabil singurul dezavantaj este costul mare. Dar de metoda asta nici nu ar trebui sa vorbim pana când nu ne permitem. Oricum spre aceasta metoda trebuie sa tindem. Dar pentru început când bugetul nostru este mic sau deloc. Mergem pe primele metode.

Eu am început cu o firma de creare site chiar dacă începusem un pic sa cunosc platformele CMS. In timp am început sa învăț singur cum se folosește metoda respectiva și am ajuns la rezultate destul de bune.

Cat Costa Sa Faci Un Site In Dependenta De Metoda Aleasa

Metoda 1: Cost site: gratuit pana in ~1000 lei

Gratuit pentru ca platforma nu costa nimic. Pana într-o 1000 de lei, pentru ca exista tot felul de module si theme premium care te ajuta enorm la realizarea unui site la nivel de profesionalist. Înainte nu prea ma aruncam sa module și theme premium. Astăzi pot sa spun ca se merite. Sunt niște module care iți face site-ul sa fie mai functional sa arate mai bine sau iți optimizează timpul de lucru.

Daca nu cunoști nici o platforma nu e problema exista multe tutorial pe net care te ajuta sa înveți platforma. O sa-ti ia ceva timp pentru studiere, dar într-un final o sa reușești.

Sau poți folosi un curs care defapt te ajuta sa înveți mult mai rapid, fără sa pierzi timp pentru căutarea informațiilor. De obicei cursurile sunt mai compacte și mai pas cu pas, cum sar zice. Pentru cei care nu vor sa-și piardă timpul căutând informații și care sunt dispuși sa învețe din experiența altora am creat un curs in care arat tot procesul de creare a unui site pe platforma wordpress. Cursul sa primit destul de compact, multe informații utile găsești in el.

Metoda 2: Cost Site Constructor Online (25-100 lei pe luna)

La prima metoda nu am luat in calcul costul pentru găzduire, aici este inclus in preț pentru ca site-ul este găzduit la ei și la fel contează la cost site-ului. Adica in primul caz trebuie sa ne luam un cont de găzduire. Daca te hotărăști la aceasta metoda, ta sfătuiesc sa nu plătești pe un an. Indiferent cat de bine ai analiza metoda, s-ar putea ca in momentul utilizării sa te trezești cu niște chestii pe care nu le poți implementa. Asa am pățit și eu, am încercat sa creez un magazin cu aceasta metoda. La prima vedere totul părea in regula, constructorul avea tot ce îmi trebuie. In schimb pe parcurs, când am început sa adaug produsele pe site. Am văzut ca defapt nu pot încarcă imagini din feed. Adica trebuia sa încarc manual imaginile la 6000 de produse, cat am acum. Nu prea mia convenit și am fost nevoit sa trec pe o platforma CMS pentru magazin online. Nici acum nu regret, e adevarat sunt multe platforme dar alegerea pe care am făcut-o, este una buna.

Metoda 3: Cost Site Firma/Agenție (4000-10000 lei)

Bine se poate găsi și mai ieftin, dar aia, la fel folosesc o platforma gratuita și mai adaugă deasupra munca lor. In schimb la prețul de 4000 de lei aici deja este vorba de un site personalizat nevoilor tale. Cu aspectul și funcțiile pe care le ceri. Aici ar fi bine sa citești bine contractul și sa vezi ce opțiuni și funcționalități ti se oferă.

Si cel mai important: Sa nu uiți sa specifici termenul de predare cu clauze.

Daca nu se preda in termenul respectiv se alege cu penalizări. Ca altfel proiectul tau nu se mai finalizează.

Metoda 4: Cost angajare programator web (3500-4000 ori 3)

Aici deja e nivelul COSMOS. La care ar trebuie sa ajungem ca proiectul nostru sa fie la zi in mediul online.

Dar pana atunci ai putea sa înveți după un curs și deja peste o săptămână sa ai site-ul online. Succes 🙂

 

 

Aboneaza-te

Aboneaza-te

Fii la curent cu ultimele tehnologii din domeniul online

V-ați abonat CU SUCCES