Sari la conținut

Suma In Excel

  • Site

Suma In Excel

Suma este una dintre cele mai utilizate funcții în Excel, fiind utilă pentru calcularea totalurilor sau sumelor parțiale într-un set de date. În această postare de blog, vom explora cum să utilizăm funcția Suma în Excel și cum putem obține rezultate precise și rapide.

Corp principal

1. Cum să utilizăm funcția Suma în Excel

Pentru a utiliza funcția Suma în Excel, trebuie să selectăm celula în care dorim să afișăm rezultatul și apoi să tastăm „=SUMA(„. După aceasta, trebuie să selectăm intervalul de celule pe care dorim să le adunăm și să încheiem formula cu „)”.

2. Exemple practice de utilizare a funcției Suma

Pentru a înțelege mai bine cum să utilizăm funcția Suma în Excel, să luăm în considerare următorul exemplu: avem o listă de vânzări pentru diferite produse într-un interval de celule B2:B10. Pentru a calcula suma totală a acestor vânzări, vom tasta „=SUMA(B2:B10)” într-o celulă și apoi vom obține rezultatul dorit.

3. Cum să adăugăm filtre pentru a calcula suma în baza unor criterii

Excel ne permite să adăugăm filtre pentru a calcula suma în baza unor criterii specifice. Putem utiliza funcția Suma împreună cu funcția FILTRARE pentru a calcula suma unor anumite valori care îndeplinesc anumite condiții. De exemplu, putem să calculăm suma tuturor vânzărilor de produse cu prețuri mai mari de 100 de unități monetare.

4. Utilizarea funcției SUMIF pentru a calcula suma în baza unor criterii

Funcția SUMIF este o altă opțiune utilă pentru a calcula suma în Excel în baza unor criterii specifice. Această funcție ne permite să specificăm un anumit criteriu și să adunăm numai valorile care îndeplinesc acest criteriu. De exemplu, putem să calculăm suma tuturor vânzărilor de produse dintr-o anumită țară.

5. Cum să adăugăm celule într-o coloană folosind funcția AutoSum

Funcția AutoSum este un instrument rapid și convenabil pentru a calcula suma unei coloane întregi de valori în Excel. Pentru a utiliza AutoSum, trebuie doar să selectăm celula în care dorim să afișăm suma și apoi să apăsăm pe butonul AutoSum din bara de instrumente. Excel va detecta automat intervalul de celule pe care dorim să le adunăm și va afișa suma în celula selectată.

6. Cum să calculăm suma într-o foaie de lucru întreagă

Dacă dorim să calculăm suma într-o foaie de lucru întreagă, putem utiliza funcția Suma împreună cu referința la întreaga foaie de lucru. De exemplu, pentru a calcula suma tuturor valorilor din foaia de lucru curentă, putem tasta „=SUMA(TAB1:ULTIMULT)” într-o celulă și apoi vom obține suma totală.

Concluzie

Funcția Suma în Excel este un instrument indispensabil pentru a calcula sume și totaluri într-un set de date. Indiferent dacă avem nevoie să adunăm valori într-o coloană, să filtrăm sume în baza unor criterii sau să calculăm suma într-o foaie de lucru întreagă, Excel ne oferă multiple opțiuni pentru a obține rezultate precise și eficiente.

Încurajarea comentariilor

Ce alte funcții Excel utilizați pentru a calcula sume sau totaluri? Vă rugăm să ne împărtășiți experiențele și sugestiile în secțiunea de comentarii de mai jos!

SUMA IN EXCEL – Cum fac totalul in Excel – INVATA EXCEL …

9 ian. 2018 … SUMA IN EXCEL – Cum fac totalul in Excel – INVATA EXCEL ! 38K views · 5 years ago …more. SATY BIO. 1.04K. Subscribe. 1.04K subscribers. – www.youtube.com

SUMA IN EXCEL - Cum fac totalul in Excel - INVATA EXCEL ...
https://www.youtube.com/watch?v=Lqn21jHxPI4

INDIRECTO – SUMA – Excel y Google Sheets – Automate Excel

El siguiente ejemplo utiliza la función OFFSET para sumar el rango’D3:D7′. =SUMA(DESREF(B2;1;2;5;1)). Suma … – www.automateexcel.com

INDIRECTO - SUMA - Excel y Google Sheets - Automate Excel

SUMA in English | Excel functions translation

The SUM function adds all the numbers that you specify as arguments (argument: A value that provides information to an action, an event, a method, a property, a … – www.excelfunctions.eu

Suma In Excel

Excel este o aplicație foarte utilă pentru gestionarea datelor. Una dintre cele mai comune sarcini pe care le efectuăm în Excel este calcularea sumei. Calcularea sumei poate părea o sarcină simplă dar poate fi complicată dacă nu știți cum să o faceți în mod corect. În acest tutorial vă vom arăta cum – goldensite.ro

Suma In Excel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.