După instalarea WordPress , primul lucru pe care fiecare începător trebuie să îl învețe este cum să instalați un plugin WordPress. Pluginurile vă permit să adăugați noi funcții în WordPress, cum ar fi adăugarea unei galerie, prezentări de diapozitive etc. Există mii de pluginuri gratuite și plătite disponibile pentru WordPress. În acest ghid, pas cu pas, vă vom arăta cum să instalați un plugin WordPress.

Inainte sa incepi

Dacă utilizați WordPress.com, atunci nu puteți instala pluginuri.

De multe ori primim reclamații din partea utilizatorilor spunând că nu pot vedea meniul plugin-urilor în tabloul de bord WordPress. Este pentru că utilizați WordPress.com, care are limitările sale .

Nu puteți instala pluginuri pe WordPress.com decât dacă faceți upgrade la planul de afaceri. Pe de altă parte, aveți posibilitatea să instalați orice plugin pe care doriți să-l găzduiți singur pe site-ul WordPress.org chiar în afara căsuței.

Cum se instalează un plugin WordPress

Am acoperit toate cele trei metode: instalarea unui plugin WordPress utilizând căutarea, încărcarea unui plugin WordPress și instalarea manuală a unui plugin WordPress utilizând FTP.

Instalați un plugin utilizând WordPress Plugin Search

Cel mai simplu mod de a instala un plugin WordPress este să utilizați căutarea pluginului. Singurul dezavantaj al acestei opțiuni este că un plugin trebuie să fie în directorul plugin WordPress, care este limitat la numai pluginurile gratuite.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să mergeți la zona dvs. de administrare WordPress și să faceți clic pe Module » Adăuga modul.

Veți vedea un ecran ca cel din captura de ecran de mai sus. Găsiți pluginul introducând numele pluginului sau funcția pe care o căutați, așa cum am făcut-o. După aceasta, veți vedea o grămadă de liste ca exemplul de mai jos:

Puteți alege plugin-ul cel mai potrivit pentru dvs. Deoarece în căutarea noastră, căutăm Floating Social Floating care se întâmplă să fie primul plugin, vom face clic pe butonul “Instalați acum”.

WordPress va descărca acum și va instala pluginul pentru dvs. După aceasta, veți vedea mesajul de succes cu un link pentru a activa pluginul sau pentru a reveni la programul de instalare a pluginurilor.

Un plugin WordPress poate fi instalat pe site-ul dvs., dar nu va funcționa decât dacă îl activați. Deci, faceți clic pe link-ul de activare a pluginului pentru a activa pluginul de pe site-ul dvs. WordPress.

Asta e tot, ai instalat cu succes primul plugin WordPress.

Următorul pas este să configurați setările pluginului. Aceste setări vor varia pentru fiecare plugin, prin urmare nu vom acoperi ceea ce facem în acest post.

Instalați un plugin utilizând încărcarea pluginului de administrare WordPress

Pluginurile WordPress plătite nu sunt listate în directorul plugin WordPress. Aceste pluginuri nu pot fi instalate utilizând prima metodă.

De aceea, WordPress are metoda de încărcare pentru a instala astfel de pluginuri. Vă vom arăta cum să instalați pluginul WordPress utilizând opțiunea de încărcare din zona de administrare.

În primul rând, trebuie să descărcați plugin-ul de la sursă (care va fi un fișier zip). Apoi, trebuie să accesați zona de administrare WordPress și să accesați Module » Adaugă Modul.

Apoi faceți clic pe butonul Încărcare module din partea de sus a paginii.

Acest lucru vă va aduce la pagina de încărcare a pluginului. Aici trebuie să faceți clic pe butonul selectați fișierul și să selectați fișierul pluginului pe care l-ați descărcat mai devreme pe computer.

După ce ați selectat fișierul, trebuie să faceți clic pe butonul de instalare acum.

WordPress va încărca acum fișierul plugin de pe computerul dvs. și îl va instala pentru dvs. Veți vedea un mesaj de succes ca acesta după terminarea instalării.

Odată instalat, trebuie să faceți clic pe linkul Activare Plugin pentru a începe să utilizați pluginul.

Va trebui să configurați setările pentru a se potrivi nevoilor dvs. Aceste setări vor varia pentru fiecare plugin, prin urmare nu vom acoperi ceea ce facem în acest post.

Instalați manual un plugin WordPress utilizând FTP

În unele cazuri, furnizorul de servicii de găzduire WordPress poate avea restricții de fișier care ar putea limita capacitatea dvs. de a instala un plugin din zona de administrare.

În această situație, cel mai bun pont este să instalați pluginul manual utilizând FTP.

Metoda managerului FTP este cea mai puțin prietenoasă pentru începători.

În primul rând, va trebui să descărcați fișierul sursă al pluginului (acesta va fi un fișier zip). Apoi, trebuie să extrageți fișierul zip pe computer.

Extragerea fișierului zip plugin va crea un nou dosar cu același nume. Acesta este folderul de care aveți nevoie pentru a încărca manual pe site-ul dvs. web folosind un client FTP .

Va trebui să accesați gazda prin intermediul administratorului FTP. Dacă nu aveți numele de utilizator și parola FTP, contactați furnizorul de servicii de găzduire WordPress și întrebați-i.

Deschideți clientul FTP de pe computerul dvs. și conectați-vă la site-ul dvs. web folosind datele de conectare furnizate de gazda web. După conectare, trebuie să accesați calea/wp-content/plugins/

Apoi, încărcați folderul pe care l-ați extras din fișierul zip în /wp-content/plugins/directorul de pe serverul dvs. web.

După încărcarea fișierelor, trebuie să accesați zona de administrare WordPress și să faceți clic pe linkul Plugin – uri din meniul de administrare. Veți vedea plugin-ul instalat cu succes pe pagina de pluginuri.

Trebuie să dați clic pe linkul Activare de sub plugin. După activare, poate fi necesar să configurați setările pluginului. Pluginurile WordPress vin cu propriile setări care diferă de la un plugin la altul, așa că nu le vom descrie aici.

Instalați manual pluginul din CPanel

Este metoda pe care o folosesc in cazul in care primele 2 metode nu funcționează. A 3-a metoda este utila cant nu ai acces la contul de găzduire prin CPanel. Este la fel ca si metoda cu FTP, doar ca este mai simplu de accesat, din punctul meu de vedere.

Sperăm că acest lucru v-a ajutat să învățați cum să instalați pluginurile WordPress.

De asemenea, ați putea dori să vedeți categoria de pluginuri în care scriem despre cele mai bune pluginuri WordPress pe care le puteți utiliza pentru a realiza ceea ce căutați. Fiecare dintre aceste articole vine cu instrucțiuni pas cu pas despre modul de configurare a pluginurilor individuale.

Dacă sunteți în căutarea de a crea un site complet și modern, atunci cursul nostru va este de ajutor Ghid Practic Creare Site pe WordPress .

Dacă va plăcut acest articol, vă rugăm să vă abonați la tutorialele video YouTube pentru WordPress. Ne puteți găsi pe Facebook .

Sursa: www.wpbeginner.com