Sari la conținut

Act Constitutiv Model

  • Site

Introducere

Inființarea unei societăți impune respectarea unor proceduri legale și depunerea unor documente specifice. Unul dintre aceste documente este actul constitutiv, care stabilește regulile și structura societății. Acesta este un ghid complet pentru înființarea unei societăți și cuprinde un model de act constitutiv.

Ce este actul constitutiv?

Actul constitutiv este un document legal care stabilește structura, funcționarea și obiectivele societății. Acesta trebuie să conțină informații despre denumirea firmei, sediul social, obiectul de activitate, capitalul social, acționarii sau asociații, precum și alte detalii relevante.

Model de act constitutiv

Momentul în care întocmești actul constitutiv al societății tale este crucial, deoarece acesta va defini modul în care va funcționa firma pe viitor. Iată un model de act constitutiv care poate fi adaptat în funcție de specificul afacerii tale:

Model Act Constitutiv

[Introdu aici modelul de act constitutiv]

Pași pentru completarea actului constitutiv

Pentru a completa actul constitutiv, urmează acești pași esențiali:

  1. Stabilește denumirea firmei și verifică disponibilitatea acesteia;
  2. Alege forma juridică a societății (SRL, SA, PFA etc.);
  3. Stabilește sediul social al societății;
  4. Stabilește obiectul de activitate al firmei;
  5. Stabilește capitalul social și împărțirea acestuia;
  6. Identifică acționarii/asociații și stabilește drepturile și obligațiile acestora;
  7. Stabilește organul de conducere al firmei;
  8. Completați alte informații relevante, precum numirea administratorilor, contabili etc.

Depunerea actului constitutiv

Actul constitutiv trebuie completat în format electronic, semnat electronic și depus la Registrul Comerțului. Este important să verifici cerințele și documentele necesare la Registrul Comerțului din județul tău pentru a asigura o înregistrare corectă și fără probleme.

Concluzie

Înființarea unei societăți necesită un act constitutiv complet și corect întocmit. Utilizând acest model de act constitutiv și urmând pașii esențiali, vei avea baza legală necesară pentru a începe activitatea. Asigură-te că consulți și un specialist în domeniu pentru a evita orice probleme legale ulterioare.

Aceasta a fost o prezentare generală a unui articol despre actul constitutiv model, care poate fi adaptat și personalizat în funcție de nevoile și specificul afacerii tale.

Model act constitutiv SA unitar cod 020 – MODEL ACTUL …

Art. 2.1. Societatea este persoană juridică română, având forma de societate pe acţiuni şi îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prezentul act. – www.studocu.com

Model act constitutiv SA unitar cod 020 - MODEL ACTUL ...

Model Act Constitutiv

ne exprimam vointa de a ne asocia in vederea constituirii ca subiect de drept a clubului sportiv si adoptam prezentul act constitutiv, pe care il semnam mai jos … – fras.ro

Model Act constitutiv firma

Model Act constitutiv firma. S.C.. S.R.L.. ACT CONSTITUTIV. CAPITOLUL I – Denumirea, forma juridica, sediul si durata societatii. – logicont.eu

Act De Primire Predare Model

act-de-primire-predare-model.docx Act de primire-predare nr. … din … … în cazul cînd acest mod este prevăzut de context au încheiat prezentul Act referitor la contractul nr …… din … – uipac.md Act de Primire Predare Model | PDF Antetul Prestatorului de servicii · Act de primire-predare nr. … din … – goldensite.ro

Act De Primire Predare Model

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.