Pastele sunt o sărbătoare importantă în lumea creștină, iar meniul de Paste este unul dintre cele mai importante aspecte ale acestei sărbători. În timp ce tradițiile variază de la o familie la alta, există câteva preparate tradiționale care sunt nelipsite de pe masa de Paste. În acest articol, veți găsi o varietate de idei pentru meniul de Paste, de la rețete tradiționale la alternative mai moderne.
1. Paște cu brânză și smântână
Paștele cu brânză și smântână este un preparat tradițional românesc care este servit la masa de Paste. Este o prăjitură dulce, cu o crustă crocantă și un umplut cu brânză dulce și smântână. Dacă doriți să încercați această rețetă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
– 500g făină
– 200g unt
– 4 ouă
– 1 pachet praf de copt
– 1 pahar de smântână
– 500g brânză dulce
– 200g zahăr
– 2 lingurițe esență de vanilie
Mod de preparare:
1. Încălziți cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius.
2. Întindeți o foaie de aluat și puneți-o într-o tavă unsă cu unt.
3. Într-un bol, amestecați brânza, smântâna, zahărul și esența de vanilie.
4. Adăugați ouăle și amestecați până la omogenizare.
5. Turnați amestecul de brânză peste aluatul din tavă.
6. Întindeți o a doua foaie de aluat și puneți-o peste amestecul de brânză.
7. Înfigeți cu un cuțit în aluat pentru a face deschizături.
8. Coaceți la cuptor timp de 45 de minute sau până când este rumenit.
2. Friptura de miel
Friptura de miel este un preparat tradițional de Paste, care este servit în multe părți ale lumii. Pentru a pregăti această friptură, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
– 1 kg de carne de miel
– 4 căței de usturoi
– 2 lingurițe de sare
– 1 linguriță de piper negru
– 1 linguriță de cimbru uscat
– 1 linguriță de rozmarin uscat
– 2 lingurițe de ulei de măsline
– 1 lingură de unt
Mod de preparare:
1. Încălziți cuptorul la temperatura de 200 de grade Celsius.
2. Puneți carnea de miel într-o tavă de copt.
3. Adăugați usturoiul, sarea, piperul, cimbrul și rozmarinul.
4. Înmuiați carnea cu ulei de măsline.
5. Puneți bucățile de unt pe deasupra fripturii.
6. Coaceți la cuptor timp de 30-40 de minute, sau până când este fragedă și suculentă.
3. Salată de primăvară
O salată de primăvară este o alternativă ușoară și sănătoasă pentru meniul de Paste. Pentru a pregăti această salată, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
– 2 capșuni
– 1 mango
– 1 avocado
– 1 roșie mare
– 1 castravete
– 1 ceapă roșie
– Mix de salată verde
– Nuci
– Sos de lămâie și ulei de măsline
Mod de preparare:
1. Curățați și tăiați fructele și legumele în bucăți mici.
2. Amestecați-le într-un bol mare.
3. Adăugați mixul de salată verde și nucile.
4. Încorporați sosul de lămâie și uleiul de măsline.
5. Serviți imediat.
FAQ:
1. Pot face paștele cu brânză și smântână în avans?
Da, puteți face paștele cu brânză și smântână cu o zi înainte și să-l păstrați la frigider. Înainte de a-l servi, puteți să-l încălziți în cuptor.
2. Ce alte legume pot fi adăugate la salata de primăvară?
Puteți adăuga orice legume preferați, cum ar fi ardeiul gras, morcovii sau broccoli. De asemenea, puteți adăuga și brânză sau carne de pui pentru un plus de proteină.
3. În cât timp se coace friptura de miel?
Friptura de miel trebuie coaptă timp de 30-40 de minute la temperatura de 200 de grade Celsius, sau până când este fragedă și suculentă. Pentru a fi siguri că este coaptă bine, puteți folosi un termometru de carne.
Idei de meniu pentru masa de Pasti – Rețete Fel de Fel
27 mar. 2017 … Iata o lista de idei de meniu pentru masa de Pasti care sa va fie de folos: Nu puteam incepe cu o alta reteta decat cea de oua vopsite. Noi le … – retetefeldefel.ro
6 idei de meniu pentru masa de Paște – rețete pentru toate …
19 mar. 2023 … Am ales pentru voi rețete variate cu carne de vită, porc sau pasăre. idei de meniu pentru masa de Paște. Am conceput de asemenea și un meniuri … – bucate-aromate.ro
Meniu De Paște. Ce Se Mănâncă De Paște. Idei și Rețete …
29 apr. 2021 … Ce se mănâncă de Paște; Meniu de Paște – Idei de rețete; Aperitive reci. Ouă umplute; Drob de miel; Rulouri cu castraveți. – www.libertatea.ro
SUGESTII PENTRU MASA DE PAȘTE – Diva in Bucatarie
7 apr. 2013 … Meniu traditional sau modern pentru masa de Paste. Salate pentru masa de Pasti. Retete de Pasti pentru toate gusturile. Idei de meniu de Pasti: … – divainbucatarie.ro
Meniu de Paste: 12 retete pentru o masa traditionala – Veranda Mall
15 apr. 2020 … Pentru varianta de chiftelute vegetariene, trebuie sa urmezi aceeasi reteta, insa fara carne. Ciorba de miel. Daca esti in cautarea unor idei … – verandamall.ro
Idei de meniu de Paste pentru intreaga familie
Iti oferim cu mare drag o lista completa cu multe idei pentru meniul de Paste, de la apertive, la feluri principale, garnituri si deserturi delicioase, … – www.qbebe.ro
Retete de Pasti – Ce gatim de Paste? Meniu traditional sau modern …
28 mar. 2015 … Meniu de Pasti atent selectionat de Savori Urbane. … Iata si multe idei de garnituri, salate, sosuri si dressinguri care se potrivesc … – savoriurbane.com
Idei de meniu pentru masa de Pasti – Retete culinare by Teo’s Kitchen
20 apr. 2014 … idei meniu pentru masa de pasti. SALATA DE VINETE CU CIUPERCI SI KAPIA – pentru ca, nu-i asa, de ce sa suplimentam carnea grea de miel cu … – teoskitchen.ro
3 idei de meniuri perfecte pentru masa de Paști
6 apr. 2023 … Dacă nu te-ai hotărât încă ce să gătești, iată ideile noastre pentru meniul de Paşte! Meniul nr.1. 1. Platou aperitiv: roșii cherry umplute … – odoras.md
62 de idei pentru masa de Paște – Mazilique
16 apr. 2020 … O gramada de bunatati, multe dintre ele le-am facut si eu de Paste, odata cu aceste bunatati au venit si cateva kilograme in plus, cred ca sub … – mazilique.ro