Sari la conținut

Inmatriculare Remorca Fara Acte

În România, înmatricularea unei remorci fără acte este o procedură destul de complexă, dar nu imposibilă. Iată câțiva pași pe care îi puteți urma:

 1. Identificarea remorcii: Încercați să obțineți cât mai multe informații despre remorcă, cum ar fi marca, modelul, seria șasiului (dacă este vizibilă), dimensiunile și orice alte detalii care ar putea ajuta la identificarea sa.
 2. Contactați Poliția Rutieră locală: Adresați-vă Poliției Rutiere locale și încercați să aflați dacă remorca este înregistrată în baza lor de date. Dacă remorca a fost raportată ca fiind furată sau pierdută, puteți încerca să o recuperați cu ajutorul autorităților.
 3. Obținerea unei expertize tehnice: Pentru a înmatricula remorca, veți avea nevoie de o expertiză tehnică pentru a confirma că este sigură și potrivită pentru circulație pe drumurile publice. Puteți contacta stațiile de inspecție tehnică periodică (ITP) pentru a stabili o astfel de expertiză.
 4. Documentație suplimentară: Ar putea fi necesar să furnizați dovezi suplimentare, cum ar fi declarații pe proprie răspundere privind proprietatea remorcii sau alte documente care să ateste proveniența și starea sa.
 5. Plăți și taxe: Asigurați-vă că sunteți pregătit să achitați orice taxe sau tarife asociate cu înmatricularea remorcii.
 6. Înregistrare și asigurare: După ce ați finalizat toți pașii necesari, veți putea solicita înregistrarea remorcii și să vă asigurați că aveți o poliță de asigurare valabilă pentru aceasta.

Este important să aveți răbdare și să cooperați cu autoritățile în timpul acestui proces, deoarece înmatricularea unei remorci fără acte poate implica mai multe verificări și formalități.

Inmatriculare remorca fara acte – Legislatie rutiera – ELFORUM …

Salut, Vreau sa stiu daca am vreo sansa sa inmatriculez o remorca 2 punti carosata 750kg fara a avea nici un act pe ea? – www.elforum.info

inmatriculare remorca fara acte – Forumul Softpedia

12 mai 2016 … inmatriculare remorca fara acte – Va salut,Tot citesc pe net despre inmatricularea unei remorci careia nu ii mai posed actele, … – forum.softpedia.com

inmatriculare remorca fara acte - Forumul Softpedia

inmatriculare remorca provenita din Franta – Legislatie, acte, vama …

27 feb. 2018 … Cum pot inmatricula o remorca care provine din Frana, … Am vrut sa fac si eu acelasi lucru, dar la o remorca de Anglia, tot fara acte. – motociclism.ro

inmatriculare remorca provenita din Franta - Legislatie, acte, vama ...

Înmatriculare remorca fara factura. – Forumul Softpedia

20 mai 2020 … Înmatriculare remorca fara factura. – Bună. … Sau cum se înmatriculează fara factura? … Nu ai acte , nu este a ta , este furata . – forum.softpedia.com

Înmatriculare remorca fara factura. - Forumul Softpedia

Remorca auto fara acte – FORUM STUPARITUL • View topic

30 dec. 2013 … Poate cineva dintre colegi imi poate da un sfat pt inmatricularea sau gasirea actelor pt o remorca auto care fostul proprietar spune ca a … – forum.stuparitul.com

Cum îți poți înregistra/înmatricula remorca pentru a circula legal

Cum înmatriculezi remorca și actele de care vei avea nevoie … Pentru persoane juridice, dacă înmatricularea remorcii se dorește a fi pe firmă, atunci, … – unitrailer.ro

Cum îți poți înregistra/înmatricula remorca pentru a circula legal

Intrebari si raspunsuri despre inmatriculare remorca fara acte …

Intrebari si raspunsuri despre inmatriculare remorca fara acte. 6 Raspunsuri. 5. Care sunt sanctiunile daca merg fara talon? Ce se intampla? Imi iau amenda? – www.4tuning.ro

Intrebari si raspunsuri despre inmatriculare remorca fara acte ...

Art. 334 Noul Cod Penal Punerea în circulaţie sau conducerea unui …

Art. 335 Noul Cod Penal Conducerea unui vehicul fără permis de. … dvs sa verificati concordanta dintre actele auto cumparat si placutele de inmatriculare. – legeaz.net

Art. 334 Noul Cod Penal Punerea în circulaţie sau conducerea unui ...

2 comentarii la „Inmatriculare Remorca Fara Acte”

 1. Pot să înscriu la primărie un trepied (remorca pentru transport lemne) fără a avea vreun act (fiind confectionat de mine în gospodărie) și daca pot cum procedaz

  1. În general, regulile și procedurile legate de înregistrarea sau înmatricularea vehiculelor sau echipamentelor pot varia în funcție de jurisdicție. În România, pentru înregistrarea unei remorci sau a unui trepied (remorcă pentru transport lemne) la primărie, este posibil să fie necesare anumite documente și proceduri. Vă recomand să urmați acești pași pentru a obține informațiile corecte și actualizate pentru situația actuală:

   Contactați primăria locală: Cea mai bună modalitate de a afla care sunt cerințele specifice pentru înregistrarea unei remorci sau trepiede în jurisdicția dumneavoastră este să contactați primăria sau biroul de înmatriculări locale. Aceștia vă vor putea furniza informații precise despre documentele necesare și pașii pe care trebuie să-i urmați.

   Documente obișnuite: De obicei, pentru înregistrarea unui vehicul sau a unei remorci, pot fi necesare următoarele documente:

   Actul de identitate al proprietarului (dumneavoastră)
   Declarație pe propria răspundere că ați construit trepiedul în gospodărie și că nu aveți acte de proveniență
   Dovezi ale construcției sau ale materialelor folosite (poze, facturi pentru materiale etc.)
   Dovada plății taxelor locale sau a altor taxe corespunzătoare
   Alte documente specifice solicitate de autorități
   Inspectarea și aprobarea tehnică: În unele cazuri, ar putea fi necesară o inspecție tehnică a trepiedului sau a remorcii pentru a verifica dacă aceasta corespunde standardelor de siguranță și funcționalitate. Inspectarea poate fi efectuată de către un reprezentant al primăriei sau al altui organism abilitat.

   Plăți și taxe: Înregistrarea unei remorci sau a unui trepied ar putea implica plata unor taxe sau impozite locale. Asigurați-vă că sunteți informat cu privire la costurile implicate înainte de a începe procesul de înregistrare.

   Urmați instrucțiunile primăriei: Este important să urmați cu atenție instrucțiunile primăriei sau ale biroului de înmatriculări, deoarece acestea pot varia de la loc la loc.

   Amintiți-vă că informațiile furnizate pot fi diferite în funcție de schimbările legislative sau regulamentare recente și de jurisdicția specifică. Cel mai bine este să contactați autoritățile locale pentru informații precise și actualizate referitoare la înregistrarea unui trepied sau a unei remorci construite de dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.