Sari la conținut

Tabel Emisii Co2

Tabel Emisii CO2

Tabel Emisii CO2

TaraEmisii CO2 (kg per capita)Anul
Statele Unite16.52019
China7.22019
Rusia11.52019
India1.92019

Introducere

Bun venit la postarea noastră de blog despre tabelul emisiilor de CO2! Este important să fim conștienți de impactul pe care îl avem asupra mediului înconjurător și să luăm măsuri pentru a reduce emisiile noastre de carbon. Acest tabel va oferi informații valoroase despre nivelurile de CO2 generate de diferite activități și surse.

Emisiile de CO2 în transport

Transportul este una dintre principalele surse de emisii de CO2, deoarece vehiculele cu combustie internă generează cantități semnificative de carbon. Mai jos este un tabel care prezintă nivelurile de emisii de CO2 pentru diferite mijloace de transport:

Mijloc de transportEmisii CO2 (g/km)
Mașină cu motor pe benzină120
Mașină cu motor diesel100
Autobuz90
Tren30

Emisiile de CO2 în producție

Producția industrială este, de asemenea, o sursă semnificativă de emisii de CO2. Iată câteva cifre relevante despre emisiile de carbon din industrie:

  1. Producția de oțel: 2.3 tone de CO2 pe tonă de oțel
  2. Producția de ciment: 0.8 tone de CO2 pe tonă de ciment
  3. Producția de hârtie: 1.4 tone de CO2 pe tonă de hârtie

Emisiile de CO2 în agricultură

Agricultura are, de asemenea, un impact semnificativ asupra emisiilor de CO2. Iată câteva date despre nivelurile de carbon generate de practicile agricole:

  • Cultivarea orezului: 1.5 tone de CO2 pe hectar
  • Creșterea bovinelor: 2 tone de CO2 pe cap de animal
  • Utilizarea îngrășămintelor chimice: 0.5 tone de CO2 pe hectar

Emisiile de CO2 în sectorul energetic

Sectorul energetic are un impact major asupra emisiilor de CO2, cu centralele electrice care generează cantități mari de carbon. Iată câteva cifre despre emisiile de CO2 din producția de energie:

Centrale pe cărbune: 1000 gCO2/kWh

Centrale pe gaz: 500 gCO2/kWh

Energie eoliană: 0 gCO2/kWh

Concluzie

Este esențial să conștientizăm impactul pe care îl avem asupra mediului și să luăm măsuri pentru a reduce emisiile noastre de CO2. Acest tabel oferă informații utile pentru a ne ghida în eforturile noastre de protejare a planetei. Dacă aveți comentarii sau întrebări, vă rugăm să le lăsați mai jos!

Tabel de emisii CO2 | Broșură Mazda2 | Mazda UE

TABELE CU SPECIFICAȚII ; Motor și performanță, G75 4×2, G90 4×2 ; Cilindree (ccm) / Cilindru, 1.496 / 4, 1.496 / 4 ; Hibrid ușor, -, – ; Performanță (kW (HP) / U/ … – mazda-brochures.com

Tabel de emisii CO2 | Broșură Mazda2 | Mazda UE

Tabel Emisii CO2

Tabel Emisii CO2. Model. Descriere. Combustibil. Emisii CO2. Consum mixt. 3V334D03. SUPERB AMBITION 2.0 TDI DSG. Diesel. 127 g/km. 4.9 l/100km. 3V344D03. SUPERB … – constanta.aviamotors.ro

Tabel Emisii Co2

Emisiile de dioxid de carbon (CO2) sunt una dintre cele mai mari probleme ale lumii moderne. Acestea sunt generate de utilizarea combustibililor fosili pentru a produce energie cum ar fi cărbunele petrolul și gazele naturale. În ultimele decenii s-a lucrat la dezvoltarea de surse alternative de ener – goldensite.ro

Tabel Emisii Co2

Cum calculam valoarea reala a emisiilor de CO2 | AUTOVIT Blog …

2 apr. 2013 … Dupa cum stiti deja, timbrul de mediu se calculeaza pe baza emisiilor poluante de CO2. Insa guvernantii au omis sa spuna si cum se poate … – www.autovit.ro

Cum calculam valoarea reala a emisiilor de CO2 | AUTOVIT Blog ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.