Sari la conținut

Test De Daltonism

Test De Daltonism

Daltonismul este o tulburare a vederii care afectează capacitatea unei persoane de a distinge anumite culori. Este o afecțiune genetică care afectează în special bărbații, deși femeile pot fi purtătoare ale genei responsabile de această afecțiune. Pentru a determina dacă suferiți de daltonism, puteți face un test simplu de daltonism.

Corp principal

1. Testul Ishihara

Unul dintre cele mai populare teste de daltonism este testul Ishihara. Acest test constă într-o serie de plăci cu puncte colorate în diferite culori. Persoana care face testul trebuie să identifice numărul sau litera ascunsă în puncte. Dacă nu puteți identifica numărul sau litera, este posibil să suferiți de daltonism.

2. Testul Farnsworth-Munsell 100 Hue

Acest test implică aranjarea unor nuanțe de culori într-o secvență corectă. Persoana care face testul trebuie să identifice nuanțele de culori și să le aranjeze în ordinea corectă. Dacă aveți dificultăți în a identifica nuanțele sau în a le aranja corect, este posibil să aveți daltonism.

3. Testul Campimetric

Acest test implică evaluarea câmpului vizual al unei persoane. Persoana care face testul trebuie să identifice obiectele sau luminile care apar în diferite părți ale câmpului vizual. Dacă aveți dificultăți în a identifica aceste obiecte sau luminile, este posibil să aveți daltonism.

4. Testul de Recunoaștere a Culorilor

Acest test constă în recunoașterea și identificarea diferitelor culori prezentate într-un mod aleatoriu. Persoana care face testul trebuie să identifice corect culorile prezentate. Dacă aveți dificultăți în a recunoaște anumite culori, este posibil să aveți daltonism.

5. Testul Anomaloscopic

Acest test implică compararea culorilor și identificarea diferențelor între ele. Persoana care face testul trebuie să identifice diferențele de culoare între diferite plăci sau obiecte colorate. Dacă aveți dificultăți în a identifica aceste diferențe, este posibil să aveți daltonism.

6. Testul Genetic

Un alt mod de a confirma diagnosticul de daltonism este prin testarea genetică. Acest test poate identifica mutațiile genetice care sunt responsabile de afecțiune. Dacă aveți antecedente familiale de daltonism sau dacă prezentați simptome specifice, este recomandat să discutați cu medicul dumneavoastră despre posibilitatea efectuării unui test genetic.

Concluzie

Testul de daltonism este un instrument util pentru diagnosticarea acestei afecțiuni. Dacă aveți suspiciuni că suferiți de daltonism, este recomandat să faceți unul sau mai multe teste de mai sus pentru a confirma diagnosticul. Pentru mai multe informații sau pentru programarea unui test de daltonism, contactați medicul dumneavoastră.

Ce părere aveți despre testul de daltonism? Ați făcut vreodată un test de daltonism sau cunoașteți pe cineva care suferă de această afecțiune? Lăsați un comentariu mai jos pentru a împărtăși experiențele dumneavoastră.

Daltonism Ishihara Test Red and Green Number | Daltonism, Blinds …

18 iun. 2021 … Jun 18, 2021 – Download Daltonism Ishihara Test Red and Green Number Stock Vector and explore similar vectors at Adobe Stock. – www.pinterest.com

Daltonism Ishihara Test Red and Green Number | Daltonism, Blinds ...

ᐅ Faceți testul de daltonism GRATUIT online【2 minute …

Faceți testul de daltonism online (gratuit). Test JETZT starten. Testul nostru poate determina în câteva minute dacă sunteți daltonist. Deficiența ta în … – colordrop.de

ᐅ Faceți testul de daltonism GRATUIT online【2 minute ...

Test De Daltonism

Daca te-ai intrebat vreodata daca vezi culorile la fel ca ceilalti oameni un test de daltonism poate ajuta sa iti verifici vederea. Daltonismul este o afectiune oftalmologica in care o persoana nu poate distinge unele culori sau le distinge in mod diferit fata de restul populatiei. Acest lucru se da – goldensite.ro

Test De Daltonism

Test de daltonism – Aplicații pe Google Play

Testul de daltonism Ishihara este o aplicație complet gratuită, care se va descurca foarte ușor dacă sunteți daltonist. Nu te mai îndoi și fă acest test … – play.google.com

Test de daltonism – Aplicații pe Google Play

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.