Doriți să instalați Google Analytics în WordPress? Știind cum interacționează publicul cu site-ul dvs. web este crucial pentru succesul dvs. Cea mai bună modalitate de a-ți cunoaște publicul este prin statisticile de trafic, iar Google Analytics oferă GRATUIT. În acest articol, vom împărtăși motivul pentru care Google Analytics este important și cum puteți instala Google Analytics în blogul dvs. WordPress (pas cu pas).

De ce este important Google Analytics pentru bloggeri?

Odată ce ați început un blog , obiectivul dvs. # 1 este de a obține mai mult trafic și abonați. Google Analytics vă ajută să faceți decizii bazate pe date prin afișarea statisticilor importante. Poți sa vezi:

Cine vizitează site-ul dvs. web?

Această parte a analizei răspunde la locația geografică a publicului dvs., care browser a făcut utilizatorul să viziteze site-ul dvs. și multe alte informații importante, cum ar fi: rezoluția ecranului, asistența JavaScript, suportul Flash, limba și multe altele.

Aceste date sunt extrem de utile și pot ajuta în numeroase moduri. Atunci când obțineți un design personalizat, puteți utiliza datele de utilizator pentru a vă asigura că site-ul dvs. va fi compatibil cu publicul.

Dacă majoritatea utilizatorilor dvs. nu au suport Flash, atunci ar trebui să evitați adăugarea unui element flash în site-ul dvs. Dacă majoritatea utilizatorilor dvs. sunt pe rezoluții de 1280 de ecran, asigurați-vă că designul dvs. este compatibil cu rezoluția respectivă sau mai mic.

Ce fac oamenii atunci când sunt pe site-ul dvs.?

Puteți urmări unde se află utilizatorul pe site-ul dvs. web, cât timp acestea rămân pe site-ul dvs. Web și care este rata de respingere (procentul de utilizatori ieșite de pe site la prima vizită).

Prin utilizarea acestor informații, puteți reduce rata de respingere și puteți mări afișările de pagină.

Când vizitează vizitatorii site-ul dvs.?

Privind la cele mai fierbinți ore ale zilei pentru site-ul dvs., puteți alege momentul în care vă publicați postarea. Dacă fusul orar nu este compatibil cu dvs., atunci puteți să vă programați postarea pentru a vă întâlni cu acea oră.

Cum pot găsi utilizatorii site-ul dvs.?

Această secțiune a analizei vă arată unde a provenit utilizatorul (de exemplu: motoare de căutare, linkuri directe, link-uri de recomandare de la un alt site).

Vă arată, de asemenea, procentul de vizitatori proveniți din fiecare dintre aceste surse. Analiza Google vă oferă o detaliere a fiecărei categorii. Dacă este categoria motorului de căutare, atunci vă arată care dintre motoarele de căutare a avut cel mai mare trafic, Google, Yahoo, Bing etc.

Defalcarea surselor de recomandare vă arată care site-uri trebuie să lucrați cel mai mult. Dacă sursa dvs. de referință de top este Facebook, atunci trebuie să aveți conținut exclusiv Facebook pentru a vă face publicul Twitter să se simtă special.

Dacă sursa dvs. de referință de top este un site web extern, atunci vă recomandăm să luați în considerare un parteneriat cu site-ul respectiv (schimb de postări clienți sau altceva).

Cum interacționează utilizatorii cu conținutul dvs.?

Analiza Google arată modul în care utilizatorii dvs. interacționează cu conținutul site-ului dvs. Acesta vă arată ce procent din utilizatorul a făcut clic pe link-ul de pe site-ul dvs. și multe altele.

Puteți executa teste split A / B creând experimente de conținut în Google Analytics pentru a înțelege ce funcționează cel mai bine pentru a vă atinge obiectivele.

Văzând interactivitatea utilizatorilor, puteți lucra conținutul în jurul utilizatorilor. Văzând răspunsurile la întrebările de mai sus, vă puteți concentra pe strategiile care funcționează pentru site-ul dvs. și puteți elimina strategiile care nu funcționează.

Pur și simplu puneți-vă problema, eliminați munca  și concentrați-vă asupra statisticilor care contează, deci puteți lua decizii bazate pe date.

 

Cum să vă înscrieți în Google Analytics

Pasul 1: Mai întâi trebuie să creați un cont Google Analytics. Pentru a face acest lucru, accesați pagina de înscriere Google Analytics .

Veți vedea un ecran ca cel de mai jos. Dacă aveți deja un cont Google sau Gmail, puteți să-l utilizați pentru a vă conecta. Dacă nu aveți un cont Gmail, atunci va trebui să creați un cont pentru dvs.

Pasul 2: Odată ce v-ați conectat la contul Gmail, vi se va solicita un ecran ca cel de mai jos. Aici vă veți înscrie pentru analiza Google cu contul dvs. Gmail.

Pasul 3: În ecranul următor, veți avea posibilitatea de a alege între un site web sau o aplicație mobilă. Asigurați-vă că selectați site-ul web.

După aceea, trebuie să introduceți numele contului (acesta va fi numele profilului Google Analytics pentru acest site), numele site-ului, adresa URL a site-ului web, țara și fusul orar.

După ce ați introdus aceste informații, dați clic pe butonul Obțineți codul de urmărire. Veți fi prezentat termenii și serviciul Google Analytics la care trebuie să fiți de acord, deci faceți clic pe butonul Acceptați.

Pasul 4: Acum vi se va afișa codul de urmărire Google Analytics. Puteți copia acest cod de urmărire, deoarece va trebui să îl introduceți în site-ul dvs. WordPress, în funcție de metoda pe care o utilizați mai jos.

Vă sugerăm să nu părăsiți fila browser-ului de analiză, deoarece este posibil să aveți nevoie să îl revizuiți, odată ce ați instalat codul pe site-ul dvs. WordPress.

Cum se instalează Google Analytics în WordPress

Există multe modalități diferite de a configura Google Analytics în WordPress. Vă vom arăta trei metode diferite în care prima opțiune este cea mai ușoară și ultima fiind cea mai dificilă.

Puteți alege unul care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.

1. Google Analytics pentru WordPress de către MonsterInsights

MonsterInsights este cel mai popular plugin Google Analytics pentru WordPress. Peste 1 milion de site-uri web o folosesc, inclusiv cele de la Bloomberg, PlayStation, Zillow și multe altele.

Este cel mai simplu și de departe cel mai bun mod de a adăuga Google Analytics la WordPress (pentru toți utilizatorii începători și experți).

MonsterInsights are atât o versiune gratuită, cât și versiunea Pro. În acest tutorial, vom folosi versiunea gratuită MonsterInsights.

Puteți utiliza versiunea MonsterInsights Pro dacă doriți funcții mai avansate cum ar fi urmărirea comerțului electronic, urmărirea anunțurilor, urmărirea autorilor etc. Procesul de configurare a acestora este același.

Să începem.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să instalați și să activați pluginul MonsterInsights .

După activare, pluginul va adăuga un nou element de meniu intitulat “Insights” în meniul de administrare WordPress. Trebuie să vizitați Statistici »Setări pentru a configura setările pluginului.

Pe acest ecran, trebuie să faceți clic pe butonul “Autentificați-vă cu contul dvs. Google” pentru a conecta Google Analytics la site-ul dvs. WordPress.

Aceasta vă va redirecționa către conturi Google, unde vi se va solicita să vă conectați sau să selectați un cont Google dacă sunteți deja conectat (ă).

Faceți clic pe “Următorul” pentru a continua.

Acum vi se va solicita să permiteți accesului MonsterInsights la contul dvs. Google Analytics.

Faceți clic pe butonul “Permiteți” pentru a continua.

Ultimul pas este să selectați profilul pe care doriți să îl urmăriți. Trebuie să selectați site-ul dvs. aici și apoi să faceți clic pe butonul “Completare autentificare” pentru a continua.

Veți fi redirecționat înapoi la site-ul dvs. WordPress.

Acesta este tot ce ați instalat cu succes și configurați Google Analytics pe site-ul dvs. WordPress.

Amintiți-vă, Google Analytics va avea nevoie de o dată înainte de afișarea statisticilor dvs.

Cea mai bună parte despre MonsterInsights este că puteți să vizualizați raportul Google Analytics în interiorul tabloului de bord al programului WordPress. Accesați pagina Insights »Rapoarte pentru a finaliza o scurtă trecere în revistă a datelor dvs. de analiză.

Puteți merge, de asemenea, în fila Tracking pentru a personaliza setările de urmărire în funcție de nevoile dvs.:

2. Plugin pentru Inserare  Anteturi și Subsoluri

Această metodă nu este la fel de bună ca MonsterInsights deoarece nu veți putea efectua o configurație avansată de urmărire și nu veți putea vizualiza datele Google Analytics în tabloul de bord WordPress.

În primul rând, trebuie să instalați și să activați pluginul Insert Headers and Footers .

După activare, trebuie să accesați pagina Setări »Inserare anteturi și subsoluri . Aici trebuie să inserați codul Google Analytics pe care l-ați copiat în pasul 4 în secțiunea anteturi.

Nu uitați să faceți clic pe butonul salvați modificările pentru a stoca setările.

3. Instalați Google Analytics în Tema WordPress

Această metodă este numai pentru utilizatorii avansați care sunt familiarizați cu codul. Este oarecum nesigur, deoarece codul dvs. va dispărea dacă comutați sau actualizați tema. Aproape niciodată nu recomandăm utilizarea acestei metode.

Adăugați codul în fișierul header.php

Trebuie doar să editați fișierul header.php în tema WordPress și să inserați codul pe care l-ați copiat în pasul 4 imediat după eticheta <body>.

Nu uitați să salvați modificările și să încărcați fișierul pe serverul dvs.

Adăugați prin fișierul Funcții

De asemenea, puteți adăuga codul de urmărire Google Analytics în fișierul cu funcții WordPress . Acesta va adăuga automat codul în fiecare pagină de pe site-ul dvs. WordPress.

Va trebui să adăugați acest cod în fișierul functions.php al temei .

1
2
3
4
5
6
7
<?php
add_action('wp_head', 'wpb_add_googleanalytics');
function wpb_add_googleanalytics() { ?>
// Paste your Google Analytics code from Step 4 here
<?php } ?>

Vizualizarea rapoartelor pe site-ul Google Analytics

Google Analytics vă poate arăta o comoară a datelor colectate din statisticile dvs. Puteți să vizualizați aceste date accesând tabloul de bord Google Analytics și dând clic pe fila de raportare.

Veți vedea rapoartele Google Analytics încorporate în coloana din stânga. Fiecare secțiune este împărțită în tab-uri diferite și faceți clic pe o filă se va extinde pentru a afișa mai multe opțiuni.

  • Fila Audiență va afișa rapoarte care vă vor ajuta să înțelegeți utilizatorii.
  • Rapoartele de achiziție explorează de unde provin utilizatorii dvs.
  • Comportamentele de comportament rezumă ceea ce fac utilizatorii dvs. după ce sosesc pe site-ul dvs.
  • Rapoartele de conversie arată cât de bine faci față obiectivelor.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să învățați cum să instalați Google Analytics în WordPress.

4. Instalați Google Analytics prin Tag Manager.

Este metoda pe care o folosesc și o recomand este cea mai recomandata metoda de adăugare coduri pe site. Cum sa folosești Google Tag Manager am vorbit în cursul Digital Induction

Dacă sunteți în căutarea de a crea un site complet și modern, atunci cursul nostru va este de ajutor Ghid Practic Creare Site pe WordPress .

Dacă va plăcut acest articol, vă rugăm să vă abonați la tutorialele video YouTube pentru WordPress. Ne puteți găsi pe Facebook .

Sursa: www.wpbeginner.com